Skip to:
Content

BuddyPress.org

Opened 3 years ago

Closed 3 years ago

#7842 closed defect (bug) (wontfix)

'bp_group_new_topic_button'

Reported by: BioSfera Owned by:
Milestone: Priority: normal
Severity: normal Version:
Component: Groups Keywords:
Cc:

Description

Hi
May I have a fix for this issue please?

_

Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'bp_group_new_topic_button' not found or invalid function name in /homepages/43/dxxxxxxxx/htdocs/ElenaIotu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

_

Thank you

Change History (12)

#1 @DJPaul
3 years ago

  • Component changed from BuddyPress.org Sites to (not sure)
  • Owner johnjamesjacoby deleted
  • Status changed from new to assigned

Hi @BioSfera

What version of BuddyPress and WordPress are you using? Which WordPress theme? And which BuddyPress template pack (if you know)?

#2 @BioSfera
3 years ago

Hi Paul
Buddypress 3.0.0
WordPress 4.9.6–ro_RO
WP Theme - one community (Link https://themeforest.net/item/onecommunity-buddypress-theme/3713046)
Affected website : http://elenaiotu.ro

Their support is down these days and I m on my own with this issue looking for help.

Thank you
Nicu

Version 0, edited 3 years ago by BioSfera (next)

#3 follow-up: @DJPaul
3 years ago

Are you using the new Nouveau template pack, or Legacy ? Or have you not changed the setting on upgrade?

#4 follow-up: @DJPaul
3 years ago

This bp_group_new_topic_button() relates to the legacy forums, which we removed support for in 3.0. We have the function in our deprecated/3.0.php file, so it ought to be present.

It might be a load order thing but very hard to debug without access to the theme and other plugins.

Do you have a means of searching in all files in your theme for "bp_group_new_topic_button"?

#5 in reply to: ↑ 3 @BioSfera
3 years ago

Replying to DJPaul:

Are you using the new Nouveau template pack, or Legacy ? Or have you not changed the setting on upgrade?

I m on legacy.

#6 in reply to: ↑ 4 @BioSfera
3 years ago

Replying to DJPaul:

This bp_group_new_topic_button() relates to the legacy forums, which we removed support for in 3.0. We have the function in our deprecated/3.0.php file, so it ought to be present.

It might be a load order thing but very hard to debug without access to the theme and other plugins.

Do you have a means of searching in all files in your theme for "bp_group_new_topic_button"?

I ll try to find it using Agent Ransack.
What s next?
Thak you once again for your help

#7 @DJPaul
3 years ago

Just trying to find where in your theme it is, and when/how it is being used.

#8 @BioSfera
3 years ago

hi
I found this function inside theme s files /functions file *add_action( 'bp_group_header_actions', 'bp_group_new_topic_button', 20 );* and removed it. I don t get the error anymore and I hope this won t trigger any new *visible errors.
the owner of the theme I suppose he will fix this on futures upgrades.
Thanks soo much for your help, Paul!
best regards
Nicu

#9 @DJPaul
3 years ago

That's useful feedback - thanks. We'll see if we can do anything centrally.

#10 @DJPaul
3 years ago

  • Component changed from (not sure) to Groups
  • Milestone changed from Awaiting Review to 3.0.1

#11 @DJPaul
3 years ago

  • Milestone changed from 3.0.1 to 3.1.0

Milestone renamed

#12 @DJPaul
3 years ago

  • Milestone 3.1.0 deleted
  • Resolution set to wontfix
  • Status changed from assigned to closed

What's likely happened here is that this site first installed BuddyPress at version 2.7, or any later version. This means that the deprecated code files aren't being loaded. The function bp_group_new_topic_button() is located in these code files.

Something like this should enable loading of the deprecated code and fix this: https://gist.github.com/paulgibbs/b2ba64fa3e408500263422018b51cb41

Note: See TracTickets for help on using tickets.