Skip to:
Content

BuddyPress.org

Opened 12 years ago

Closed 11 years ago

#4559 closed defect (bug) (no action required)

Non-english characters break links

Reported by: nyodulf's profile nyodulf Owned by:
Milestone: Priority: normal
Severity: normal Version: 1.6.1
Component: Members Keywords: reporter-feedback
Cc:

Description

Non-english characters in members' names break the links to their profiles. The characters get stripped from the href attribute. Examples include:
Braña
Bönisch
Suárez

The link href is, for example: "domain.com/members/braña/" when viewed in Firebug. Clicking on the link gives a 404 and the url reads "domain.com/members/braa/" . Right-clicking on the link, choosing 'copy link location' and pasting the result into the url bar reads: "domain.com/members/bra%C3%B1a/", but when you try to visit the link it once again gives 404 with the "braa" url.

Change History (5)

#1 follow-up: @r-a-y
12 years ago

  • Keywords reporter-feedback added

How did you create this user?

Currently, BuddyPress only allows you to create usernames with alphanumeric characters.

I also tried to create a user with one of your non-english examples from the WP Admin Users screen, but could not.

Did you import these users from some import script?

Version 0, edited 12 years ago by r-a-y (next)

#2 in reply to: ↑ 1 @nyodulf
12 years ago

  • Keywords reporter-feedback removed

Replying to r-a-y:

How did you create this user?

Currently, BuddyPress only allows you to create usernames with alphanumeric characters.

I also tried to create a user with one of your non-english examples from the WP Admin Users screen into the "Username" field, but could not because WordPress does not allow this.

Did you import these users from some import script?

I inherited this project and the users were already there. The problem I described was only half present in version 1.5.6 - you could get to a user's page from the list of members, but the admin option link to edit their profile was broken as described above. I upgraded to v1.6.1 in the hope that it would be fixed, but now the problem extends to the normal members list.

Obviously this is not a bug then, but a problem with the site. Sorry for the diversion.

#3 @r-a-y
12 years ago

If you have access, can you check your database under the wp_users table? Look under the user_login column.

If your user_login field does not use non-english characters, you can try and force BuddyPress to use username compatibility mode by adding this snippet:

define( 'BP_ENABLE_USERNAME_COMPATIBILITY_MODE', true );

to wp-config.php or wp-content/plugins/bp-custom.php.

#4 @DJPaul
12 years ago

  • Keywords reporter-feedback added
  • Severity changed from critical to normal

#5 @boonebgorges
11 years ago

  • Milestone Awaiting Review deleted
  • Resolution set to invalid
  • Status changed from new to closed

Sounds like this is a config issue, not a bug in BP. If it turns out to be a core bug, please reopen.

Note: See TracTickets for help on using tickets.